لیست نکته های فرامرز ميرشکار
از آیه: تا آیه:
انتخاب سوره :
  سوره حمد آیه 1 - سه نام الله ، رحمن ،رحیم نجات بخش آخرالزمان است
سه نام الله ، رحمن ،رحیم نجات بخش آخرالزمان است:
شیخ صدوق به سند خود، از عبد اللَّه بن سنان روایت کرده که گفت: حضرت ابوعبد اللَّه امام صادق ‏علیه السلام فرمود: پس از این، شبهه ‏ای شما را خواهد رسید، که بدون نشانه دیده شدنی و امام هدایت کننده ‏ای خواهید ماند و از آن نجات نمی‏یابد، مگر کسی که دعای غریق را بخواند. راوی گوید: عرضه داشتم: دعای غریق چگونه است؟ فرمود: چنین بگوید: «یا اَللَّهُ یا رَحْمنُ یا رَحِیمُ یا مُقَلِّبَ القُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِی عَلی دِینِکَ»؛ ای خداوند! ای رحمان! ای مهربان! ای دگرگون کننده دل‏ها! دل مرا بر دینت پایدار کن.

راوی گوید: من گفتم: «یا اَللَّهُ یا رَحْمنُ یا رَحِیمُ یا مُقَلِّبَ القُلُوبِ وَالأَبْصارِ ثَبِّتْ قَلْبِی عَلی دِینِکَ». فرمود: البته خداوند دگرگون کننده دل‏ها و دیده‏ها است، ولی همین‏طور که من می‏گویم، تو نیز بگو: «یا مُقَلِّبَ القُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِی عَلی دِینِکَ». 1 . و شیخ نعمانی در کتاب الغیبة به سند خود، از حمّاد بن عیسی، از عبد اللَّه بن سنان روایت آورده که گفت: من با پدرم به محضر امام ابوعبد اللَّه صادق ‏علیه السلام شرفیاب شدیم، پس آن حضرت فرمود: چگونه خواهید بود اگر در حالی واقع شدید که امام هدایتگر و نشانه آشکاری نباشد (دیده نشود)؟ که از آن حیرت و سرگردانی نجات نیابد، مگر کسی که به دعای غریق (یا حریق) دعا کند. پدرم گفت: به خدا سوگند! این بلا است. پس فدایت شوم! در آن هنگام چگونه رفتار کنیم؟ فرمود: هرگاه چنان شد - و تو آن زمان را درک خواهی کرد - به آنچه در دست دارید [از عقیده راستین] متمسّک شوید، تا آن‏که امر برایتان به خوبی روشن شود. 2



1. کمال‏ الدین، 351:2
2. غیبت، 81

http://faramir.ir
قالب : روایی گوینده : فرامرز میرشکار
منبع : کمال‏ الدین، 351:2 موضوع اصلی : هدایت
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
1) جعفری : آیا برای این ابصار را نیاورده که چون از راه چشم در این آخرالزمان که قرار داریم سر میچرخانیم امکان گناه چشم زیاد شده است؟
رمضانی (داور) : در آیات قرآن این گونه است که اسماء و صفات الهی در هر آیه‌ای که ذکر شده است ارتباط با محتوای آن آیه دارد. در این جا نیز به نظر می‌رسد چون محتوای دعا مرتبط با قلب و ثبوت قلب در دین هست بنابراین باید آن اسمی از خداوند را یاد کرد که با این محتوا کار داشته باشد پس باقی اسماء خداوند را ذکر نمی‌کند.
2) جعفری : رهبر انقلاب در دیدار با اساتید، فضلا و طلاب نخبه‌ی حوزه علمیه قم در ذیل شرح حدیثی، توصیه‌ی مرحوم آیت‌الله بهجت را برای خواندن دعای «یا الله یا رحمان یا رحیم یا مقلب القلوب ثبت قلبی علی دینک» بیان کردند و فرمودند:
«مرحوم آقای بهجت (رضوان الله تعالی علیه) میفرمودند این دعا را زیاد بخوانید: «یا الله یا رحمان یا رحیم یا مقلب القلوب ثبت قلبی علی دینک». ممکن بود یک اشکال مقدّری وجود داشته باشد، ایشان به آن هم جواب می‌داد. ممکن بود کسی بگوید وقتی میگوئیم «ثبت قلبی علی دینک»، ما که دینمان درست است، منطقی است، مستحکم است، این برای آن طبقات پایین است. ایشان میفرمود در هر طبقه‌ای که دل انسان و ایمان انسان و دینداری انسان هست، تنزل از آن طبقه، برگشت است. «ثبت قلبی علی دینک» یعنی دین را در همان طبقه‌ی عالی نگه دار و تثبیت کن. اگر این شد، آن وقت زندگی میشود شیرین، مرگ هم مرگ راحت. یکی از مشکلات اساسی ماها، مشکل مردن است. امام سجاد (علیه السلام) به خداوند متعال عرض میکند: «امتنا مهتدین غیر ضالین، طائعین غیر مستکرهین غیر عاصین». خب، انسان در همه‌ی طول عمر در طریق هدایت بوده، اما باز امام دعا می کند که: «امتنا مهتدین غیر ضالین، طائعین غیر مستکرهین غیر عاصین»؛ معلوم میشود خطرناک است.
حکم مستوری و مستی همه بر عاقبت است
کس ندانست که آخر به چه حالت برود»
  سوره بقرة آیه 2 - فرق ریب با شک چیست؟
شک راهی است که برای وصول به یقین پیموده می شودکه ممکن است به حقیقت منجربشود وممکن است نشود .اما ریب ، میل به خللی است که دریقین پدید می آید...لذاخداونددروصف قران می فرماید:لاریبَ فیه ، یعنی به قدری محکم است که درآن نمی توان خللی واردکرد.درحدیثی ازاامیرمومنان علیه السلام می خوانیم: «لا ترتابوا فتشکوا ولا تشکوا فتکفروا » یعنی: ریب نکنید تا به شک نیفتید وبه شک نیفتید تا کافر نشوید ,. یعنی درعقایدمحکم خود،که شهوداًوعقلاًبرای شماقبلاًاثبات شده وجزء یقینیات شماشده خلل واردنکنید تابه شک گرفتارنشویدچرادیگرمعلوم نیست که مجددا دیگربتوانیدمسیرشک رابه سمت یقین هدایت کنید.به همین خاطراست که خداوندمتعال از قول مومنان می فرماید: ﴿رَبَّنَا إِنَّکَ جَامِعُ النَّاسِ لِیَوْمٍ لاَ رَیْبَ فِیهِ﴾ چرا که مومنان به قیامت یقین دارند ولذا به هیچ عنوان درآن شک نمی کنند. یادرخصوص قران می فرماید:﴿إِنْ کُنْتُمْ فِی رَیْبٍ مِمَّا نَزَّلْنَا عَلَی عَبْدِنَا فَأْتُوا بِسُورَةٍ مِن مِثْلِهِ﴾ یعنی اگردراین قرانی که هیچ جای شک نداردبازهم خللی داریدیک سوره مثل آن بیاوریدکه البته نمی توانیدبیاورید لذل قران لاریب فیه است.
برای امورحق یقین شده هیچ جای "ریب " نیست اما درحالت بی علمی ، شک پدیدمی آید وراه حل رفع آن ، تلاش برای یافتن حقیقت است.
قالب : تفسیری گوینده : فرامرز میرشکار
منبع : پژوهشهای فرامرزمیرشکار موضوع اصلی : شیوه ی برداشت از قرآن
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
1) ابراهیمی (داور) : مطلب خوبی است.
دلیل شما بر اینکه «شک راهی است که برای وصول به یقین پیموده می شود» چیست؟
  سوره کهف آیه 1 - معرفت به قرآن از مراتب حمدخداست
اتصال حمدبه کتاب،اشاره گر این نکته است که شناخت ومعرفت واعتقادعمیق به آن از مراتب حمداست.به قول مفسربزرگ قرآن حضرت امام خمینی "ره":اگرقرآن نبود باب معرفة الله بسته بودالی الابد...
قالب : تفسیری گوینده : فرامرز میرشکار
منبع : فرامرزمیرشکار،کارشناس علوم قران وحدیث موضوع اصلی : سوره کهف
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
نظری ثبت نشده است.
  سوره بقرة آیه 222 - پشیمان
پشیمان ،محبوب خداست.
شایدبعیدنباشداگربگوییم تعدادگناهکاران توبه کار وپشیمان که به بارگاه خداوندی راه یافته اند از معصومین وانسانهای سراپاخوب بسیاربیشتراست.پشیمانی وتوبه چنان محبوبیتی درنزد خدا ایجادمی کندکه حتی خاتم الرسل نیز درکسب محبوبیت درنزدخداوند ،روزانه هفتادباربه استقبال استغفاروتوبه می رفت.
قالب : تفسیری گوینده : فرامرز میرشکار
منبع : فرامرزمیرشکار،کارشناس علوم قران وحدیث موضوع اصلی : بدون موضوع
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
نظری ثبت نشده است.
  سوره حمد آیه 1 - تحقیقات جالب یک غیرمسلمان در مورد تاثیرات «الله» بر انسان!
به راستی که قرآن کریم در آیه ای کریمه می فرماید:"الذین آمنوا و تطمئن قلوبهم بذکر الله الا بذکر الله تطمئن القلوب".
یک پژوهشگر هلندی غیرمسلمان اخیراً تحقیقی در دانشگاه آمستردام انجام داده و به این نتیجه رسیده که ذکر کلمه جلاله "الله" و تکرار آن، موجب آرامش روحی می شود و استرس و نگرانی را از بدن انسان دور می کند.
این پژوهشگر غیرمسلمان هلندی می گوید:پس از انجام تحقیقاتی سه ساله که بر روی تعداد زیادی مسلمان که قرآن می خوانند. به این نتیجه رسیدم که ذکر کلمه "الله" و تکرار آن، موجب آرامش روحی می شود و استرس و نگرانی را از بدن انسان دور می کند و نیز به تنفس انسان نظم و ترتیب می دهد.
وی در ادامه افزود: بسیاری از این مسلمانان که روی آنان تحقیق می کردم، از بیماری های مختلف روحی و روانی رنج می بردند. من حتی در تحقیقاتم از غیرمسلمان نیز استفاده کرده و آنان را مجبور به خواندن قرآن و گفتن ذکر "الله" کردم و نتیجه باز هم همان بود. خودم نیز از این نتیجه به شدت غافلگیر شدم، زیرا تاثیر آن بر روی افراد افسرده، ناامید و نگران، تاثیری چشمگیر و عجیب بود. این پژوهشگر هلندی همچنین گفت:از نظر پزشکی برایم ثابت شده که حرف الف که کلمه "الله" با آن شروع می شود، از بخش بالایی سینه انسان خارج شده و باعث تنظیم تنفس می شود. به ویژه اگر تکرار شود و این تنظیم تنفس به انسان آرامش روحی می دهد. حرف لام که حرف دوم "الله" است نیز باعث برخورد سطح زبان با سطح فوقانی دهان می شود. تکرار شدن این حرکت که در کلمه "الله" تشدید دارد نیز در تنظیم و ترتیب تنفس تاثیرگذار است. اما حرف هاء حرکتی به ریه می دهد و بر دستگاه تنفسی و در نتیجه قلب تاثیر بسیار خوبی دارد و موجب تنظیم ضربان قلب می شود. به راستی که قرآن کریم در آیه ای کریمه می فرماید:"الذین آمنوا و تطمئن قلوبهم بذکر الله الا بذکر الله تطمئن القلوب".

قالب : تفسیری گوینده : فرامرز میرشکار
منبع : نشریه راه موفقیت، شماره 17. موضوع اصلی : بدون موضوع
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
1) عطار : همه احساسات ومشاعر انسان به آه برمیگرده.
وقتیکه تعجب میکنی آه میکشی.
وقتیکه درد عمیق میگیری آه میکشی.
همه زبانهای دنیا آه میشناسند.
انسان در رحم مادرش آه مادرش میشناسد.
نوزاد به دنیا میاد آه بلند میکشد.
زبان عربی این آه الآه میشناسند یعنی "ءاله" وصاحب این الآه الله عز وجل.
"واشهدهم علی انفسهم الست بربکم"
  سوره عصر آیه 3 - صالحات
صالحات:پس از ایمان هرآنچه باعث آبادانی واصلاح درون وبیرون آدمی شوداز جمله:هرگونه ذکر،صفت نیک،دانش آموزی،مساعدت دیگران و...
قالب : تفسیری گوینده : فرامرز میرشکار
منبع : فرامرزمیرشکار،کارشناس علوم قران وحدیث موضوع اصلی : عمل صالح
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
نظری ثبت نشده است.
  سوره حمد آیه 1 - بسمله آیه ای بی فعل امافراگیرافعال خیر
جارومجرورمتعلق به فعل محذوف است.دراین آیه شریفه ،فعل حذف شده است وعجیب آنکه حذف فعل، بجای ایجادنقصان معنایی، باعث" توسعه ی افعال ممکن "شده است به گونه ای که با هرنیت خیری این آیه خوانده شودفعل خیرمی تواندبرآن صدق کند.
قالب : قواعد عربی گوینده : فرامرز میرشکار
منبع : موضوع اصلی : بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
نظری ثبت نشده است.