لیست پیام های سمانه بيات
از آیه: تا آیه:
انتخاب سوره :
  سوره بقرة آیه 66 - بی ادبی بنی اسرائیل
این ایات موید ان است که چگونه بنی اسرائیل پیغمبر خود را اذیت کردند و به اونسبت دادند که : ما را مسخره می کنی؟ و با آن توضیح خواهی های بیجای خود که پرسیدند : گاوی که می گویی چطور گاوی باشد؟ اوامر الهی و بیانات انبیاء را نسبت ابهام دادند . طوری سخن گفتند که از سراپای سخنشان توهین و استخفاف به مقام والای ربوبی استشمام می شد. چند نوبت به موسی گفتند : به پرورزگارت بگوف کانه پروردگار موسی را پروردگار خود نمی دانستند . این بی ادبان حتی یک بار هم نگفتند از پروردگارمان بخواه. و از این گذشته مکررا گفتند: قضیه گاو بر ما مشتبه شده ف و با این بی ادبی خود نسبت گیجی و تشابه به بیان خدا دادند. علاوه بر این بی ادبی ها گفتند : جنس گاو برایمان مشتبه شده، و گفتند : ان گاو مخصوص که باید به وسیله زدن دم آن بر کشته بنی اسرائیل او را زنده کنی برای ما مشتبه شدهف کانه خواسته اند بگویند: همه گاوها که خاصیت زنده کردن مرده ندارندو این خاصیت مال یک گاو مشخص است، و تاثیر را از گاو دانسته اند نه از خدا، با اینکه تاثیر همه از خداست و نه از گاو معین. خدای تعالی هم نفرموده بود گاو معنی بکشید بلکه به طور مطلق فرموده بود یک گاو بکشید.
قالب : اخلاقی گوینده : علامه طباطبایی
منبع : تفسیر المیزان موضوع اصلی : داستان قوم بنی اسرائیل
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
نظری ثبت نشده است.
  سوره بقرة آیه 62 - ایمان
در این آیه ایمان تکرار شده و منظور از ایمان دوم حقیت ایمان است. این تکرار به ما می فهماند که مراد از الذین آمنوا در ابتدای ایه کسانی هستند که ایمان ظاهری دارند و به این نام و سمت شناخته شده اند ، همانظور که در ایه هم عنوان شده این نامگذاری ها که دارید از قبیل مومنین، یهودیان، مسیحیان، صابئین نزدخدا هیچ ارزشی ندارد و شما را مستحق پاداش نمی کند و از عذاب ایمن نمی سازد، بلکه تنها ملاک کار و سبب احترام و سعادت حقیقت ایمان به خدا و روز جزا و عمل صالح است.
قالب : اعتقادی گوینده : علامه طباطبایی
منبع : تفسیر المیزان موضوع اصلی : اطاعت- پیروی
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
1) منصوری : با سلام تمام ادیان اسمانی اصول مشترک دارند توحید معاد وانجام اعمال صالح ( امن بالله والیوم الاخر وعمل صالحا ) و اینکه مهمترین اصل اعتقادی بعد از توحید معاد است ( امن بالله والیوم الاخر)
  سوره بقرة آیه 38 - ضرورت وحی و دین
پس از هبوط و استقرار آدم و حوا در زمین و نیز هبوط شیطان و تحکیم عداوت بین او و انسان، ضرورت وحى و دین و نحوه موضع گیرى انسان ها در برابر آن مطرح مى شود. از این رو در دو آیه38 و 39، هم به آغاز شریعت و دین پس از هبوط به زمین، اشاره شده و هم به دوگانگى موضع گیرى انسان ها و در نتیجه هدایت یک گروه و ضلالت گروه دیگر و در نهایت سعادت هدایت یافتگان و شقاوت کافران و تکذیب کنندگان مطرح شده است.
قالب : اعتقادی گوینده : آیت الله جوادی آملی
منبع : تفسیر تسنیم موضوع اصلی : انسان
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
نظری ثبت نشده است.
  سوره بقرة آیه 32 - برتری جن وفرشته از انس؟
ابلیس و ملائکه هر کدام به نوعى خود را برتر از آدم مى دیدند؛ ابلیس به واسطه ى خلقت؛ "انا خیر منه" و فرشتگان به واسطه ى عبادت؛ "نحن نسبح بحمدک" امّا ابلیس در برابر فرمان سجده خداوند، ایستادگى کرد، ولى فرشتگان چون حقیقت را فهمیدند، پوزش خواستند وبه جهل خود اقرار کردند "سبحانک لا علم لنا".
قالب : اخلاقی گوینده : محسن قرائتی
منبع : تفسیر نور موضوع اصلی : سجده
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
1) رمضانی (داور) : کاربر گرامی لطفا در قسمت گوینده، نام مؤلف منبعی که از آن مطلب را استخراج کرده اید را وارد نمایید.
2) ابراهیمی : دقت شود که برتری ای که ملائکه آن ا اظهار کردند از نوع مذموم نبوده است بلکه در مقابل فعل خداوند و فهمیدن علت و هدف فعل الهی به علت جهل خود آن برتری را بیان کردند و از روی تکبر نیوده است؛ به همین دلیل است که خداوند آنان را توبیخ نکرده و پاسخشان را داده است تا آگاه شوند.
در ضمن ملائکه دارای اختیار گناه نیستند و به همین دلیل برتری جستن آن ها مذموم نبوده است.
  سوره بقرة آیه 25 - آیه 25 بقره
این آیه موید آن است که آدمی جز آنچه که خودش در این جهان تهیه کرده چیزی ندارد. همانطور که پیامبر هم فرمودند که: همانطور که زندگی می کنید می میرید و همانطور که می میرید مبعوث می شوید. البته باید توجه داشت که به اهل بهشت علاوه بر آنچه خود آنها تهیه کرده اند می دهند چرا که خدا می فرماید : هرچه بخواهند در اختیار دارند و نزد ما بیش از آن است.
قالب : اعتقادی گوینده : علامه طباطبایی
منبع : تفسیر المیزان موضوع اصلی : تجسّم اعمال
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
1) رمضانی (داور) : مطلب ذکر شده ذیل آیه 25 در تفسیر المیزان یافت نشد . لطفا بررسی و اصلاح شود.