لیست پیام های سيد محمد جعفري
از آیه: تا آیه:
انتخاب سوره :
  سوره حمد آیه 6 - چه رابطه‎‌ای بین خواندن سوره حمد و غلبه بر دشمنان وجود دارد
این‌که ما در هر نمازی می‌گوییم «اهدنا الصراط المستقیم» یکی از حِکَم و اسرار این آیه این است که انسان بر سرِ دوراهی است - البته در حدّی که عقل قاصر و معلومات بسیار ضعیف امثال بنده قد می‌دهد. والّا مردان خدا و اهل معرفت و حکمت، حتماً چیزهای بیشتری می‌فهمند - پس، یکی از حِکَم این آیه این است که انسان در همه‌ی آنات زندگی بر سر دوراهی است. همین الان من و شما برای گفتنِ یک کلمه، برای گرفتن یک تصمیم، برای یک قضاوت کردن، برای برداشتن یک قدم و گرفتن و دادن یک چیز، در معرض انتخاب و بر سرِ دوراهی هستیم. انسان در معرض انتخاب است. یا راه خدا را انتخاب می‌کند یا راه هوای نفس را. لذا هر مقدار که انتخابِ خداییِ شما بهتر باشد، عروج شما بهتر خواهد شد و تکامل پیدا خواهید کرد. هرچه انتخابِ خدایی بیشتر شود، صفای روح بیشتر می‌شود، قوّتِ اراده بیشتر می‌شود، تواناییِ ذاتی بیشتر می‌شود، قدرتِ انجام کارهای بزرگ بیشتر می‌شود، حتّی تواناییِ غلبه بر دشمنانِ دنیایی و تواناییِ اداره‌ی کشور بیشتر می‌شود
توضیح : بیانات مقام معظم رهبری در دیدار فرماندهان سپاه. ۱۳۷۳/۰۶/۲۹
قالب : اخلاقی گوینده : سید محمد جعفری
منبع : mashreghnews.ir/news/1470644/چه-رابطه-ای-بین-خواندن-سوره-حمد-و-غلبه-بر-دشمنان-وجود-دارد موضوع اصلی : اراده
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
1) رمضانی (داور) : موضوع اصلی: صراط مستقیم
  سوره فلق آیه 3 - شر شروع فتنه
اگر غَسَقِ را تاریک و روشن یا هوای گرگ و میش معنی کنیم، تداعی کننده لحظات آغازین فتنه میشود که درست مشخص نیست کی کدوم طرفیه چی به چیه، ولی وقتی زمان بگذره گرد و غبارش بخوابه اون موقع میشه طرفین رو شناسایی کرد، اینجا هم خیلی زیبا دقیقا به زمان شروع فتنه اشاره میشه که باید به خدا پناه برد چون معلوم نیست بصیرتت چقدر جواب بده و تو چاه نیفتی
قالب : لغوی گوینده : سید محمد جعفری
منبع : قرآن موضوع اصلی : بلاغت قرآن
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
1) رمضانی (داور) : اصل الواحد در «غسق»، ظلمت(تاریکی) فرود آمده احاطه کننده است. غسق اللیل یعنی شب فرود امد و تاریکی‌هایش همه جا را احاطه کرد.
اصل الواحد در «وقب» داخل شدن چیزی در محلی است و از مصادیق آن: جمع شدن آب در حفره، داخل شدن ماه در سایه زمین در هنگام خسوف(ماه گرفتگی) و هر سوراخی که آب یا روغن یا چیز دیگر در آن فرود آید و داخل شدن تاریکی در شب است.
موضوع اصلی: فتنه
  سوره اعراف آیه 179 - غربال میشوید
آیه در سیاق سخن از دوزخیان و انذار نسبت به سرنوشت ایشان است. بر این اساس هشدار داده میشود که عموم انسانها و جنیان مورد غربال و سنجش قرار میگیرند تا سره و ناسرۀ ایشان از هم جدا شود. شیخ طوسی نیز یکی از وجوهی که برای »ذَرَأ« در آیه فوق ذکر میکند، معنای جداکردن و تمییز دوزخیان از بهشتیان است(طوسی، التبیان فى تفسیر القرآن، ج5 ،ص38.)
قالب : تفسیری گوینده : سید محمد جعفری
منبع : بررسی واژه «ذَرَأ» در قرآن و متون مقدس یهودی-مسیحی موضوع اصلی : عمل انسان
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
نظری ثبت نشده است.
  سوره بقرة آیه 259 - تشکر فوری امام خامنه ای از استاد قرائتی
حجت الالسالام والمسلمین قرائتی روز جمعه 22 خرداد دردیدار با ائمه جماعات شهرداری از تشکر رهبری از ایشان در هفته گدشته خبر داد و ماجرا را این گونه تعریف کرد:

آقا در حرم امام برای اثبات طول عمر حضرت حجت عجل الله فرجه به حضرت نوح اشاره کردند(1) که در آیه قرآن آمده است «فَلَبِثَ فیهِم اَلفَ سَنَةٍ اِلّا خَمسینَ عامًا» یعنی حضرت نوح 950 سال عمر کرده است. در قرآن دو جور عدد داریم؛ تحقیقی و تقریبی. مثلا یهودیان می‌گفتند «یَوَدُّ أَحَدُهُمْ لَوْ یُعَمَّرُ أَلْفَ سَنَةٍ» یعنی دوست دارند هزار سال عمر کنند یعنی بسیار عمر کنند از باب مثل است. نه اینکه مثلا دو هزار سال را دوست ندارند. اما یک سری اعداد تحقیقی اند مثل داستان اصحاب کهف که گفت 309 سال خوابیدند «ولبثوا فی کهفهم ثلاث مائة سنین وازدادوا تسعا» اینجا خداوند می‌خواهد دقیق بگوید مثل عمر حضرت نوح علیه السلام.

روز 15 خرداد یک برنامه‌ای از من پخش شد در مورد نیمه شعبان و طول عمر حضرت ولیعصر عجل الله فرجه یک مثالی زدم که گویا آقا آن برنامه رو دیده بودند و از صحبتهای من خوششان آمده بود و سریع از مسئولین بیت خواسته بودند تا با من تماس بگیرند و از من تشکر کنند. من در آن برنامه قصه حضرت عزیر را گفتم که در آیه 259 سوره بقره آمده است.

«او کالذی مر علی قریة وهی خاویة علی عروشها» خانه های قدیمی اول سقفشان می ریخت پایه هایشان می ماند بعد دیوارها می ریخت. اینجا یعنی دیوار خانه ها ریخته روی بامها. قریه یعنی محل اجتماع.

«قال انی یحیی هذه الله بعد موتها» چگونه خداوند، اینها را پس از مرگشان زنده می‌کند؟

«فاماته الله مائة عام» پس خداوند، او را [به مدت] صد سال مرگش داد. یعنی ارزش دارد برای پاسخ یک پرسش یک پیامبر صد سال بمیرد.

«ثم بعثه قال کم لبثت قال لبثت یوما او بعض یوم» آنگاه او را برانگیخت، [و به او] گفت: چقدر اینجا بودی؟ گفت: یک روز یا پاره ای از روز را درنگ کردم. این دلالت بر رجعت هم دارد. چون رجعت یعنی زنده شدن مجدد در این دنیا.

«قال بل لبثت مائة عام» [نه] بلکه صد سال درنگ کردی.

«فانظر الی طعامک و شرابک لم‌یتسنه» یعنی لم‌یتغیر، به خوراک و نوشیدنی خود نگاه کن که طعم و رنگ آن تغییر نکرده است. بحث من اینجاست

«و انظر الی حمارک و لنجعلک آیة للناس» و به درازگوش خود نگاه کن که چگونه متلاشی شده است. تو را [در مورد معاد] نشانه ای برای مردم قرار دهیم.

غذا اگر یگ هفته بیرون یخچال بماند خراب می شود اما غذای عزیر صد سال سالم مانده هر سال 52 هفته است یعنی حدود 5200 هفته خداوند عمر غذا را افزایش داده است. حالا عمر طبیعی انسان مثلا 70 سال است 5200 برابر 70 چقدر می‌شود؟ خدایی که می تواند غذا را 5200 برابر عمر طبیعی بدون تغییر حفظ کند می‌تواند انسان را هم حفظ کند با این حساب حضرت ولی عصر عجل الله فرجه عمری نکرده است. عمر ایشان الان حدودا 1200 سال است حدود 16 برابر عمر انسان معمولی عمر کرده هنوز تا 5200 خیلی مانده است.

آقا این مطلب را شنیده بود از استدلال من خوشش آمده بود و تماس گرفتند همان روز از من تشکر کردند.

(1)بعضی استبعاد کرده‌اند که چگونه ممکن است انسانی متولّد بشود و در این زمان طولانی زنده بماند. این تنها استبعادی است که در مورد قضیّه‌ی حضرت مهدی، مخالفان مطرح کرده‌اند و تکرار کرده‌اند؛ لکن قرآن کریم با نصّ صریح خود، این استبعاد را برطرف میکند. درباره‌ی حضرت نوح پیغمبر (علیه‌السّلام) میفرماید: فَلَبِثَ فیهِم اَلفَ سَنَةٍ اِلّا خَمسینَ عامًا؛(2) یعنی نوح در میان قوم خود 950سال زندگی کرده است. نه اینکه عمر او این مقدار بود، ظاهر مطلب این است که دوران دعوت آن بزرگوار 950سال است؛ بنابراین، این استبعاد جایی ندارد .
قالب : تفسیری گوینده : سید محمد جعفری
منبع : sadid59.parsiblog.com/Posts/293/تشکر+فوری+«آقا»+از+استاد+قرائتی/ موضوع اصلی : مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
نظری ثبت نشده است.
  سوره کهف آیه 63 - کمال یابی
▬ موسی [علی نبینا و آله و علیه السلام]، بعد از داشتن عصای عقل و ید بیضاء ایمان، دنبال بیش از آن بود.
▬ باید نفس عاقل و مؤمن ما همتی عالی داشته باشد تا بتواند به محل التقای دو بحر غیب و شهادت یا ملک و ملکوت برود و گذشت سالیان دراز نباید مانع امید او برای رسیدن شود.
▬ وقتی این نفس و قوای خدمتکارش به محل مورد نظر رسیدند، ماهی (امور محسوس و ظاهری که ظلمانی است و نفس یونسی عاقل نشده در آن گرفتار است) خود را فراموش کردند. لذا، آن ماهی بی‌جان، زنده شده و راه خود را در بحر (شهادت و غیب هر دو) گرفته و رفته است.
▬ چون این دو از این محل گذشتند، موسی به جوان گفت: صبحانه‌مان را بیاور که از این سیر و سفر به رنج افتادیم (باقی ماندن تمایل بظاهر و حس در چنین انسانی موجب خستگی از سلوک و بعداً هم موجب اشکال گرفتن به خضر می‌شود) . جوان گفت: وقتی ما در پناه صخره (من هر انسان همانند کوه و صخره است که در روز قیامت، سراب بودنش مشخص می‌شود) بودیم، ماهی را فراموش کردم و این فراموشی فقط حاصل دخالت شیطان است (جوان، فراموشی را به خود نسبت داد، زیرا، موسی از مخلصین یعنی، خالص شدگان توسط خداست و شیطان در او اثر ندارد) و او نیز به طرز عجیبی راه خود در دریا را گرفته و رفته (قوای مادون عقل، زنده شدن ماهی را عجیب می‌دانند، زیرا، درکی از عالم غیب و باطن که موجب زنده شدن موجودات عالم حس و ظاهر است ندارند).
▬ موسی از این عمل زنده شدن پی برد که آن‌چه می‌خواهد در همان جایی یافت می‌شود که یک ظاهر (جسد ماهی)، دارای باطن شده (زنده شدن ماهی و رفتن به سمت دریا). لذا، جست و جو کنان تمام مسیر گذشته را به عقب برگشتند.
▬ پس، یک عبد (موجودی که «من» ندارد)، از عباد ما را یافتند، که از رحمتی خاص و من عند اللهی برخوردار شده بود، و به علم لدنی نائل گشته بود. آن‌گاه خضر را یافتند.

هو العلیم
قالب : فلسفی گوینده : سید محمد جعفری
منبع : http://www.philosociology.ir/daily-articles/2616-1392-06-16-04-35-35.html موضوع اصلی : حضرت موسی (علیه‌السلام)
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
1) رمضانی (داور) : قالب: تفسیری
در این متن در ابتداسعی شده که واژه‌های آیات به نحوی دیگر برداشت شود و چون از ظاهر عدول کرده به خطا رفته و نفس حضرت یونس را عاقل نشده خطاب کرده است. با وجود اینکه در ابتدای متن با برداشت‌هایی متفاوت سعی شده تا مخاطب را به فضایی عرفان گونه ببرد ولی در ادامه نتوانسته این حس را برای مخاطب ادامه دهد و لذا نتوانسته آنچه در ابتدا بافته را به سرانجام برساند و در بزنگاه‌هایی که مورد بحث و سؤال برانگیز است و نیاز به تفسیر دارد، مخاطب را "قوای مادون عقل" دانسته که درکی از این امور ندارد و در ادامه از تفسیر این واقعه خارق عادت (زنده شدن ماهی) و همچنین عکس العمل حضرت موسی علیه‌السلام باز می‌ماند.
2) جعفری : نفس یونسی عاقل نشده را برای ماهی به کار برده و خود حضرت یونس منظور نبوده و جلوتر مخاطب را قوای مادون عقل ندانسته بلکه کسانی رو که زنده شدن ماهی را یا معاد را باور ندارند رو مادون عقل حساب کرده و زنده شدن ماهی را هم خیلی خوب تفسیر کرده یعنی ظاهر باطن دار شده یعنی محلی که آن شخص باطن دار را میخواهند ملاقات کنند هم از وجود او نوری گرفته و ماهی مرده هم زنده میشود
  سوره ص آیه 41 - رنج و عذاب شیطان امروزی بر امت خدا
ما هم با استفاده از این آیه مبارکه با خداوند راز و نیاز کرده و بگوییم که ما از شیاطین امریکا و انگلیس و اسراییل(یاجوج=آتش ساز) و منافقین و کفار و فتنه گر(ماجوج=آتش بیار) به رنج و عذابیم پروردگارا فرج امام زمانمان را تسریع فرما و شر این شیاطین را به خودشان برگردان و نابودشان فرما
البته ضمن اینکه همچون امام حسین (ع) در سختی ها صابر و در پیشگاه خداوند بلند مرتبه و امام زمانمان شاکر و عابد باشیم
قالب : اعتقادی گوینده : سید محمد جعفری
منبع : تاریخ ما موضوع اصلی : موحدین
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
نظری ثبت نشده است.
  سوره بقرة آیه 1 - سید قرآن
«سیّد» به معناى «سرور» و «آقا» است. پیامبر فرمود: جبرئیل علیه السلام بر من فرود آمد و گفت: اى محمد! هر چیزى سرور و سیدى دارد؛ پس سید بشریت، حضرت آدم و سرور فرزندان آدم تو هستى....

مهتر و سرور روزها، روز جمعه و سید زبان‌ها، زبان عربى، سرور عربیّت قرآن و سید و سرور قرآن، «سوره بقره» است. حالا من از شما سه سؤال مى‌پرسم.

1341. آیا مى‌دانید آیة الکرسى در کدام سوره قرار دارد؟

2. آیا مى‌دانید آیۀ مشهورى که در قنوت مى‌خوانیم، یعنى آیه:«رَبَّنٰا آتِنٰا فِی الدُّنْیٰا حَسَنَةً وَ فِی الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَ قِنٰا عَذٰابَ النّٰارِ» در کدام سوره قرار دارد؟

3. آیا مى‌دانید آیه‌اى که در ادامه بعضى از نمازها مى‌خوانند یعنى آیۀ:«آمَنَ الرَّسُولُ بِمٰا أُنْزِلَ...» در کدام سوره قرار دارد؟
توضیح : براى پرسش اول، آیۀ 255 تا 257 سوره؛ براى پرسش دوم آیۀ 201 و براى پرسش سوم دو آیۀ آخرى این سوره.
قالب : روایی گوینده : سید محمد جعفری
منبع : hawzah.net/fa/Book/View/45425/52931 موضوع اصلی : آیات خاص
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
نظری ثبت نشده است.
  سوره آل عمران آیه 180 - داراییها - شر - خیر
خود مال شر است برای کسی که بخل میورزد
در واقع نوع عمل ما در مقابل اموالمان تعیین کننده شر و یا خیر شدن آن است
اگر بد عمل کنیم شر و اگر خوب عمل کنیم خیر است
در سایر شر ها هم به همین صورت است اگر ما یک حلال گوشتی را ذبح اسلامی کنیم برایمان خیر است ولی اگر به جز دستور خدا آن موجود را بکشیم و گوشتش را مصرف کنیم شرش گریبانمان را خواهد گرفت

در اصل این ارتباط انسان با دنیایش اگر خدا محور باشد سبب خیرات است و اگر خود محور شود چیزی جز شر از آن بدو نمیرسد
قالب : لغوی گوینده : سید محمد جعفری
منبع : تدبر موضوع اصلی : رابطه انسان و دنیا
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
نظری ثبت نشده است.
  سوره نحل آیه 115 - ذبح اسلامی ، شر دواب
متاسفانه تحقیق زیادی در مورد گوشت حلال ذبح اسلامی انجام نگرفته
بر اساس مطلبی در لینک :
www.imna.ir/news/63268/حیرت-آمریکایی-ها-از-راز-گوشت-با-ذبح-اسلامی
در ذبح اسلامی چون همه خون خارج میشود آهن در گوشت وجود ندارد و باکتریهای مخرب جذب گوشت نمیشوند اما در سایر روشهای باکتری جذب میشود و امکان مرگ با اسهال خونی را افزایش میدهد

اما با توجه به اینکه در قرآن کریم جایی آمده "دواب و ملائکه ساجدین الهی" هستند و در جایی "شر دواب عند الله" آمده و اینکه "دابه موجود میکروسکوپی" معنا گردد میتوانیم بگوییم:
در بدن همه جانداران موجودات میکروسکوپی قرار دارند
اگر به غیر از دستور خدا عمل ذبح حیوان انجام شود ، به علت شر دواب این مردار برایمان ضرر خواهد داشت
چون شر دواب عند الله
قالب : تفسیری گوینده : سید محمد جعفری
منبع : تدبر موضوع اصلی : حلال و حرام
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
1) رمضانی (داور) : آیات «إِنَّ شَرَّ الدَّوَابِّ عِنْدَ اللَّهِ الَّذینَ کَفَرُوا فَهُمْ لا یُؤْمِنُونَ (55/ انفال)» و «إِنَّ شَرَّ الدَّوَابِّ عِنْدَ اللَّهِ الصُّمُّ الْبُکْمُ الَّذینَ لا یَعْقِلُونَ (22/ انفال)» بیان می‌کند که بدترین جنبدگان در نزد خداوند چه ویژگی‌هایی دارند، ولی نمی‌فرماید که «دابه»، حتما دارای شر هست!
2) جعفری : خوب ببینید این آیات که ذکر فرمودید اگر با دید همین موضوع ذبح به آن نگاه کنیم
معنی1: همانا شر دواب نزد خداوند است ، کسانی که این موضوع را میپوشانند و کفر میورزند به فرمان خدا مثلا همین ذبح اسلامی را درک نمیکنند فهم نمیکنند که میتواند برایشان شر داشته باشد اینها ایمان نمیاورند و به اسهال خونی دچار میشوند
معنی2: همانا شر دواب نزد خداوند است ، کسانی که فکر نمیکنند مثلا در مورد همین ذبح اسلامی و کار خودشون رو میکنند و کر و لال هستند و به ناچار شر دواب به آنها میرسد
رمضانی (داور) : اشتباه شما در ترجمه نادرست آیه است. همانطور که در ادبیات فارسی، یک جمله دارای نهاد و گزاره هست یعنی تنها با وجود نهاد جمله کامل نشده و معنا نمی دهد و حتما باید گزاره بیاید تا معنا کامل شود. در ادبیات عرب هم ساخنار جمله اسمیه با مبتدا و خبر کامل می‌شود یعنی جمله بدون خبر کامل نیست و معنا نمی‌دهد. در آیه «إِنَّ شَرَّ الدَّوَابِّ عِنْدَ اللَّهِ الصُّمُّ الْبُکْمُ الَّذینَ لا یَعْقِلُونَ (22/ انفال)» إِنَّ:حرف مشبهه بالفعل، شَرَّ : اسم انّ و منصوب، الدَّوَابِّ:مضاف الیه و مجرور، عِنْدَ: ظرف منصوب متعلّق به اسم تفضیل شر، اللَّهِ: مضاف إلیه و مجرور، الصمّ:خبر إنّ و مرفوع ،البکم: خبر دوم و مرفوع، الذین: موصول در محلّ رفع، نعت برای الصمّ البکم‏، لا یعقلون‏: صله موصول
در نتیجه، خبر در این آیه کلمه «الصمّ البکم»‏ است یعنی نمی‌توانید بعد از عندالله، جمله را با آوردن «است» تمام کنید. و همین طور در آیه دیگر.
  سوره نصر آیه 1 - ظهور امام زمان
مراد از فتح در سوره نصر، بنابر نظر اغلب مفسران فتح خاصی است که قرآن آن را بشارت می‌دهد و بر خلاف گمان بیش‌تر مفسّران روز فتح مکّه نیست؛ زیرا روایاتی که به این مضمون وارد شده، علاوه بر آن‌که تنها از طرق اهل‌سنّت است و شیعه بدان طریقی ندارد، در معارضه با روایت‌های چندگانه دیگری است که برخی از این روایت‌ها از امامان معصوم: نقل شده و با زمان نزول سوره پس از فتح مکه ناسازگار است. از سوی دیگر، نشانه‌ها و شواهد واژگانی، تاریخی و قرآنی از احتمال درستی این گمان کاسته و گمانه‌ای را نیرو می‌بخشد که فتح را به روزگار امام مهدی علیه‌السلام در آینده نسبت می‌دهد. همچنین این شواهد نشان از سردرگمی مفسّرانی دارد که از گمانه درست چشم پوشی نموده و به سخنان ناسازگار گرفتار آمده‌اند.
توضیح : بنده این خاطره هیچ وقت از ذهنم پاک نمیشود
در اون روزهای فتنه 88 امام خامنه ای عزیز در اون نماز معروف از امام زمان اسمتداد کردند و در آخر هم سوره نصر را خواندند
قالب : تفسیری گوینده : سید محمد جعفری
منبع : http://quran.mahdaviat.ir/articles/5411 موضوع اصلی : مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
نظری ثبت نشده است.

  • <<
  • <
  • تعداد صفحات : 6
  • >
  • >>