لیست سوال های محمد مهدي نوريه
از آیه: تا آیه:
انتخاب سوره :
  سوره بقرة آیه 54 - علت تشریع حکم قتل برای توبه
چگونه بنی اسرائیل که براحتی گوساله پرست شده بودند راضی شدند که برای توبه همدیگر را بکشند؟(آیا ایمانشان انقدر قوی بود که به کشتن یکدیگر و کشته شدن راضی شوند؟)
قالب : تفسیری گوینده : محمد مهدی نوریه
منبع : موضوع اصلی : بنی اسرائیل
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
1) ابراهیمی (داور) : زیرا به عصیان خود پی برده بودند و راهی جز کشتن برای توبه نیافتند.
2) : آقای ابراهیمی به این سادگی آیا میشه پاسخ داد ؟؟؟
با کشتن چه توبه ایه آخه
رمضانی (داور) : زیرا مساله انحراف از اصل توحید و گرایش به بت پرستى مساله ساده‏اى نبود که به این آسانى قابل گذشت باشد، آنهم بعد از مشاهده آن همه معجزات روشن و نعمتهاى بزرگ خدا.
در حقیقت همه اصول ادیان آسمانى را مى‏توان در توحید و یگانه پرستى خلاصه کرد، تزلزل این اصل معادل است با از میان رفتن تمام مبانى دین، اگر مساله گوساله‏پرستى ساده تلقى مى‏شد، شاید سنتى براى آیندگان مى‏گشت، بخصوص اینکه بنى اسرائیل به شهادت تاریخ مردمى پر لجاجت و بهانه جو بودند، لذا باید چنان گوشمالى به آنها داده شود که خاطره آن در تمام قرون و اعصار باقى بماند و کسى هرگز بعد از آن به فکر بت پرستى نیفتد. (تفسیر نمونه)
  سوره بقرة آیه 47 - علت برتری بنی اسرائیل؟
چرا خداوند متعال در این آیه ذکر میکند که بنی اسرائیل را بر عالمیان برتری دادیم. و علت برتری آنها چه بوده است؟
آیا فقط در آن زمان بوده و یا در کل زمان زمانها؟
قالب : تفسیری گوینده : محمد مهدی نوریه
منبع : موضوع اصلی : انسان
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
1) شاه آبادی (داور) : چند وجه گفته اند:
1. بعضی گفته اند مراد، عالمین زمان خودشان می باشد نه همه ی زمان ها؛ زیرا الف و لام در ((العالمین )) برای عموم عرفی است نه عموم حقیقی . از این رو، مقصود برتری آن ها نسبت به افراد عصر خودشان است نه تمام اعصار. (ر.ک :طبرسی ، مجمع البیان ، ج 1، ص 198).
2. برخی گفته اند، اطلاق افضلیت با یک فضیلت هم سازش دارد و بنی اسرائیلی در یک یا چند فضیلت از دیگران افضل بوده اند اگر چه در بسیاری از فضایل ، دیگران از آن ها افضل بوده اند. خواه در زمان خود و خواه در تمام زمان ها؛ به این سبب نمی توان گفت که بنی اسرائیل از تمام جهات برتری دارند. (ر.ک :محمدجواد مغنیه ، الکاشف ، ج 1، ص 95). و روشن است که فضیلت داشتن در یک جهت ، بر فضیلت اطلاقی و عمومی دلالت نمی کند.
3. بعضی هم ذکر کرده اند که طبق مفاد آیه ی 137 سوره ی اعراف (ما این قوم مستضعف (بنی اسرائیل ) را وارث شرق و مغرب زمین کردیم )، روشن است که بنی اسرائیل در آن زمان وارث تمام جهان نشدند پس مقصود این است که وارث شرق و غرب منطقه ی خودشان گشتند؛ بنابراین فضیلت آن ها بر جهانیان نیز، برتری نسبت به افراد همان محیط است . (ر.ک :مکارم شیرازی ، تفسیر نمونه ، ج 1، ص 221).
4. برخی هم گفته اند که تفضیل بنی اسرائیل ، مقید به زمان استخلاف و اختیار آن ها بود؛ اما بعد از این که از امر پروردگار تمرد کردند و بر پیامبرانشان عصیان نمودند و نعمت های خدا را انکار کردند و از عهد و پیمان خود شانه خالی کردند، خداوند نسبت به آن ها حکم لعن و غضب و ذلت و مسکنت را اعلان نمود. (ر.ک :سید قطب ، فی ظلال القرآن ، ج 1، ص 69)
5. اما تحقیق این است که افضلیت به معنای دارا بودن فضایل اخلاقی ، اعتقادی ، عبادی ، جاه و منزلت ، قرب به مقام ربوبی و مانند این ها نیست ؛ بلکه مراد اتمام حجت به ادله ی واضح و براهین متقن ، معجزات باهره ، نعمت های دنیوی (مال ، ثروت ، ریاست و سلطنت ) و امثال این هاست . (طیب ، اطیب البیان ، ج 1، ص 23).
از سایت http://www.jawab.ir
2) : با سلام
فضیلت بنی اسراییل به این بود که برگزیده شده بودند تا به کمک‌منجی زمان خود حکومت الهی تشکیل دهند یعنی تا دروازه های ارض مقدس این فضیلت را داشتند اما به محض خودداری از کمک به موسی ع نه تنها این فضیلت را از دست دادند بلکه قوم فاسقین خوانده شدند. سوره مائده آیه ۲۰به بعد را ببینید