لیست پیام های محمود اخوان
از آیه: تا آیه:
انتخاب سوره :
  سوره مائدة آیه 41 - برداشت شخصی
۱--پیامبر دلسوز برای یکایک امت است حتی اگر کافر باشند و در کفرپیشه گی سرعت هم داشته و سبقت بگیرند.۲-برخی کلمات هم در مسیر مثبت استفاده می شود هم در مسیر منفی مثل ایمان که می تواند ایمان به الله باشد و یا ایمان به شیطان. یسارعون هم بهمین طریق است هم می تواند سرعت در راه خوب باشد و به افزایش ایمان منتج شود و هم می تواند در مسیر باطل و کفر باشد ۳- با توجه به شان نزول و داستان نزول ایه فوق می توان نشان داد که پیامبر کار یهودیان را به حکم آیین خودشان در تورات ارجاع داد. ۴- ایمان به زبان متفاوت از ایمان با قلب است و ایمان قلبی ملاک است که خداوند از آن با خبر است . ۵- همانگونه که عده ای در کفر پیشه گی سرعت می گیرند ، در شنیدن دروغ نیز فعال هستند بعبارتی سارعون بالکفر سماعون للکذب می شوند. ۶- نتیجه کفر پیشه گی ، دل سپردن به دروغ و پذیرش آن است هرچند از دروغ بودن آن مطلع هم باشند. ۷- از آنجا که این عالمان دینی هستند که احکام را می دانند و تطابق نظر پیامبر با احکام تورات توسط آنها انجام می گیرد لذا مخاطب یحرفون الکلم عالمان دین یهود هستند ۸- عده ای دین را ابزار رسیدن به خواسته های خود می دانند آنجا که بنفعشان باشند احکام را می پذیرند و اگر مخالف خواسته شان باشد بدنبال راهکار فرار هستند که یکی از این راهکار باز کمک گرفتن از دین و سخن دینی است هرچند در دین دیگری زده شده باشد . فقط تامین کننده خواسته آنها باشد کافی است . نمونه کوچکتر آن در فرهنگ مقلدان شیعی هنگامی اتفاق می افتد که مرجع آنها فتوایی سخت یا مخالف تمایل آنها داده باشد و برای رهایی از فتوای سخت و رسیدن به فتوای باب میل، سراغ مرجع دیگری رفته و نظر آن را ملاک قرار می دهند و مدعی هستند که از نظر مرجعیت دینی اطاعت می کنند فارغ از اینکه روش تغییر مرجع در یک فتوا نمونه دیگری از استفاده ابزاری و دینی نشان دادن رفتار است ( مثل حکم بلاد کبیره بودن تهران – یا حرام دانستن تلویزیون و ... از سوی برخی مراجع ) . ۹- استفاده ابزاری از دین و بازی با احکام برای کسب منافع و در جهت تمایلات، نوعی فتنه و گمراه کردن مردم است ۱۰- خداوند کسانیکه به این فتنه می پردازند ردشان می کند و پیامبر با همه مقام و جایگاه و دلسوزی که دارد نمی تواند کاری برای آنها انجام دهد. ۱۱- تذکری به پیامبر که دلسوزی شما تا آنجا می تواند باشد که مخالف اراده خدا قرار نگیرد. ۱۲- رد کردن خدا با عدم پاک کردن قلوب امده است پس وقتی ایمان قلبی وجود داشته باشد بمعنی عنایت الهی در هدایت انسان است ( یُضِلٌّ مَن یَشَآءُ وَیَهْدِى مَن یَشَآءُ - نحل ، ۹۳ ). ۱۳- استفاده ابزاری از دین و بعبارتی بکار گرفتن دین مطابق منافع، خود نوعی فتنه است که علاوه بر مجازات دنیوی ، عذاب اخروی نیز دارد. شاید به این دلیل که عملکرد این فتنه موجب انحراف دیگران از راه حق و گریز از دین حقیقی می شود لذا برای عبرت آموزی دیگران در دنیا به مجازات دنیوی( لهم فی الدنیا خزی ) دچار می شوند و چون نافرمانی الهی انجام داده و خود را از مسیر حق دور کرده ، دچار عذاب اخروی نیز خواهند شد ( و لهم فی الاخره عذاب عظیم) .
قالب : تفسیری گوینده : محمود اخوان
منبع : برداشت شخصی موضوع اصلی : بدون موضوع
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
1) : به نام خدا
نفاق و دو روئی یکی از آفات شخصیت انسانی است که در عرصه زندگی انسان را به ورطه انحطاط و سقوط می کشاند. از منظر قرآن عملکرد انسان بر اساس شاکله و شخصیت درونی اوست."قل کل یعمل علی شاکلته".
رمضانی (داور) : منافق کسی است که در ظاهر به چیزی اظهار کند ولی در باطن به خلاف آن معتقد باشد. و شاکله را اگر به معنای ملکات نفسانی در نظر بگیریم، به این صورت است که خلق و خوى هر کسى هیچ وقت او را مجبور به انجام کارهاى مناسب با خود نمى‏کند، و اثرش به آن حد نیست که ترک آن کارها را محال سازد، و در نتیجه، عمل از اختیارى بودن بیرون شده و جبرى بشود خلاصه اینکه شخص عصبانى در عین اینکه عصبانى و دچار فوران خشم شده، باز هم مى‏تواند از انتقام صرفنظر کند.
  سوره مائدة آیه 34 - برداشت شخصی
برداشت شخصی
۱- مخاطب ایه عام است یعنی می فرماید (ان تقدروا علیهم) پس در مقابل عملی که جنبه عمومی پیدا کرده وظیفه هم عمومی است ۲- علیرغم اینکه دستگیری مجرم وظیفه عمومی است ولیکن تشخیص جرم و میزان آن نمی تواند بر عهده همگان باشد و این از نظم جامعه می کاهد و جامعه دچار هرج و مرج می شود .هرکس می تواند به تشخیص خود عملی را محاربه با خدا و رسول و فساد عمومی بداند و راسا اقدام نماید نتیجه این روش بی نظمی و فروپاشی در جامعه خواهد بود شاید همین ایه را بتوان یکی از دلایل حاکمیت و حکومت دینی دانست چرا که تعیین مصادیق جرم محاربه و فساد و دستور دستگیری و تعیین میزان و روش مجازات نمی تواند بر عهده یکایک اعضای جامعه باشد. که اگر چنین بود در باره یک عمل مجرمانه حداقل میتوان شاهد طرفداران یکی از مجازات های ۴ گانه در جامعه باشیم که نتیجه این روش ایجاد اختلاف و شکاف در جامعه خواهد بود. ۳- نکته دیگر که اثبات می کند دین نیاز به حاکمیت دارد این است که در اجرای دستور الهی در آیه ۳۳ و یافتن و دستگیری مجرمان و اجرای مجازات اگر قوه حاکمیتی وجود نداشته باشد این مجازات ها قابل اجرا نخواهد بود مثلا چگونه میتوانید فردی را از شهرش تبعید کنید و قدرت تبعید و عدم بازگشت آن وجود داشته باشد مگر اینکه حاکمیتی و قوه حاکمیتی مانند پلیس که در خدمت حاکم باشد وجود داشته باشد و یا چگونه می توانید فردی را به قتل یا دار برسانید در حالیکه خانواده و یا طرفدارانی داشته باشد؟ ۴- توبه واقعی از روی آگاهی بدست می آید و توبه از روی ترس یا فریب نتیجه مفید نخواهد داشت . توبه بعد از دستگیری می تواند از روی ترس، فریب و یا صداقت باشد که تشخیص آن بسیار سخت خواهد بود کما اینکه پس از پیروزی انقلاب و در دهه ۶۰ افرادی بعنوان تواب از زندان آزاد شدند که برخی صادق بودند و برخی بعدا همان جرم را انجام دادند و یا همینک نیز سارقان و مخلان امنیت عمومی را شاهد هستیم که با داشتن سابقه دستگیری مجددا همان جرم را مرتکب می شوند. ۵- خدای رحمان برای ایجاد انگیزه و تشویق خطاکاران به دو صفت غفور و رحیم اشاره می کند یعنی هم می بخشد و هم مورد رحم قرار می دهد و موجب فراموش شدن خطای خاطی خواهد شد.
قالب : تفسیری گوینده : محمود اخوان
منبع : موضوع اصلی : آیه- آیات
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
نظری ثبت نشده است.
  سوره مائدة آیه 19 - وظایف رسولان
مطابق ایه ۱۹ سوره مائده وظیفه رسولان در سه بعد است : ۱- تبیین کننده ( یبین لکم) ۲- بشارت دهنده ( بشیرا) ۳- هشدار دهنده ( نذیرا) پس می توان نتیجه گرفت هر کس بخواهد مثل رسولان حرکت کند ئ به هدایت جامعه بپردازد باید ابتدا با آگاهی دادن و روشن کردن مسیر و بیان خوبی ها و بدی ها به هدایت بپردازد و حق استفاده از اجبار و یا از بین بردن اختیار ندارد.
قالب : تفسیری گوینده : محمود اخوان
منبع : برداشت شخصی موضوع اصلی : رسالت- پیامبری
امتیاز داوران :
امتیاز کاربران :
نظرات کاربران :
1) رمضانی (داور) : مطابق این آیه «بشیر و نذیر»، تعریف و توضیحی برای «یبیّن» است. یعنی می‌توان گفت: رسول چطور تبیین می‌کند؟ با بشارت و انذار.