1)
ماجدی (داور) : الرحیم با توجه به روایات و تفاسیر صراحت در رحمت خاصه الهی دارد و نشان از دائمی بودن رحمت دارد و ظهوری در یادآوری معامله با خدا را ندارد واگربه آبه "وکان بالمومنین رحیما" نظر داشته باشیم آن هم از رحمت بی شائبه الهی حکایت دارد که مومنین را بهره مند می سازد و اما معامله:
(یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا هَلْ أَدُلُّکُمْ عَلى تِجارَةٍ تُنْجِیکُمْ مِنْ عَذابٍ أَلِیمٍ).
با اینکه" ایمان" و" جهاد" از واجبات قطعیهاند، ولى در اینجا آن را نه به صورت امر، بلکه به صورت پیشنهاد تجارت، مطرح مىکند، آن هم آمیخته با تعبیراتى که از لطف بىپایان خدا حکایت دارد.
بدون شک" نجات از عذاب الیم"، از مهمترین خواستههاى هر انسانى است، و لذا این سؤال که آیا مىخواهید شما را به تجارتى رهنمون شوم که شما را از عذاب الیم رهایى مىبخشد؟ براى همه، جالب توجه است.
هنگامى که با این سؤال دلها را به سوى خود جذب کرد، بىآنکه منتظر پاسخ آنها باشد، به شرح آن تجارت پرسود پرداخته، مىافزاید:" و آن اینکه به خدا و رسول او ایمان بیاورید و در راه خداوند با اموال و جانهایتان جهاد کنید" (تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ تُجاهِدُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ بِأَمْوالِکُمْ وَ أَنْفُسِکُمْ)
بدون شک خدا نیازى به این تجارت پرسود ندارد، بلکه تمام منافع آن دربست به مؤمنان تعلق مىگیرد، لذا در پایان آیه مىفرماید:" این براى شما از هر چیز بهتر است اگر بدانید" (ذلِکُمْ خَیْرٌ لَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ تَعْلَمُونَ).
2)
ابراهیمی : نکته ای که دوستمان بیان کردند را نمی شود از کلمه رحیم موجود در ایه برداشت کرد؛ زیرا رحیم موجود در آیه هیچ گونه دلالتی بر معامله با خداوند ندارد.
لطف کنید که نکات خود را با توجه به ظاهر قرآن استخراج نمایید و اگر ظاهر قرآن در مورد نکته شما دلالتی نداشت و یا دلالت مخالف داشت بیان نکنید. این شیوه مخصوص علامه طباطبایی است که توانست چنان تفسیری ارائه دهد.
موفق باشید
3)
سریانی : من نظرمو مشروح تر این جا گفتم : خوشحال میشم نظر شما رو هم در مورد دلیلم بدونم
ضمنا فکر نمی کنم اینجا اظهار نظر مخصوص متخصصین یا کسانی باشه که فقط از روشی خاص استفاده می کنند
برداشت من این بوده که اگر کسی برداشتی کرده می تونه اینجا بیان کنه و اگر اشتباه باشه با دلیل توضیح داده میشه، اینجوری مفهوم صحیح جا میفته و افراد جذب می شوند.
(نظراتی راجع به سایت نوشتم ولی چون اینجا جاش نیست برداشتم، انشاء الله به همراه پیشنهادات ارسال خواهم کرد)
واقعا آرزوی توفیق دارم برای این سیستم
4)
عطار : بدون "بسم الله الرحمن الرحیم" معامله با شیطان یا هیچ وپوج.
واینجا الله العزیز القهار به شیطان مرید معامله با انسان های غافلند از ذکر الله اجازه میده.
"وَ مَنْ یَعْشُ عَنْ ذِکْرِ الرَّحْمنِ نُقَیِّضْ لَهُ شَیْطاناً فَهُوَ لَهُ قَرِینٌ"
و مجوزها به این صورت بیان شد:
"وَاسْتَفْزِزْ مَنِ اسْتَطَعْتَ مِنْهُمْ بِصَوْتِکَ وَأَجْلِبْ عَلَیْهِمْ بِخَیْلِکَ وَ رَجِلِکَ وَ شارِکْهُمْ فِی الْأَمْوالِ وَالْأَوْلادِ وَعِدْهُمْ وَما یَعِدُهُمُ الشَّیْطانُ إِلاَّ غُرُوراً "
ولذا بیشتر مردم خواسته یا ناخواسته شیطان پرست هستند
"بَلْ کانُوا یَعْبُدُونَ الْجِنَّ أَکْثَرُهُمْ بِهِمْ مُؤْمِنُونَ".
5)
عطار : شروع هرکاری با بسم الله الرحمن الرحیم بمثابت قبول معامله با الله الکریم و درغیر اینصورت معامله با شیطان رجیم یا هیچ وپوچ.
"وقدمنا الی ما عملوا من عمل فجعلناه هباء منثورا"